Tarvitsetko apua eroon! Vertaisryhmässä käydään läpi eroon johtavat mekanismit, parisuhteiden rakenteet, käsitellään eroon liittyvää vihaa, surua, pelkoja sekä yksinäisyyttä. Samalla rakennetaan hyvää pohjaa tulevalle elämälle. Seminaarissa on varattu aikaa myös lapsen asemalle erossa sekä uusperheproblematiikalle.

Ryhmä kokoontuu 11 kertaa, yhteensä 33 tuntia.

Kyseessä on opetuksellinen menetelmä; työmalli, joka perustuu osallistujan omaan aktiivisuuteen. Iltojen aikana eroprosessia puretaan niin keskustelujen, luentojen, pienryhmätyöskentelyn sekä pienten toiminnallisten harjoitusten avulla.

Ymmärrä ero, pura sen nostattamat tunteet ja rakenna itsesi näköinen loppuelämä.

Sattuuko sinuun?
Kipu sisälläsi kertoo siitä, että olet luopumassa jostain, joka on – tai on kerran ollut sinulle tärkeää. Silloin on luonnollista, että sattuu. Kaikki eivät tunne tässä vaiheessa kipua: he ovat joko käsitelleet kipeitä tunteitaan jo parisuhteen aikana – tai eivät ole vielä valmiita kohtaamaan niitä. Ennemmin tai myöhemmin kipu on kuitenkin kohdattava. Silloin on lohdullista tietää, että sen, minkä voimme tuntea, voimme myös parantaa. Matkaa eroon sopeutumiseen voi olla mielekkäämpää tehdä yhdessä! Keskustelu samankaltaisten asioiden parissa painivien ihmisten kanssa helpottaa oloa ja auttaa pahimpien karikoiden yli. Kannattaa hakea apua eroon!

Suomalainen eroseminaari tarjoaa mahdollisuuden käydä läpi eroajatuksia ohjatussa vertaistukiryhmässä. Paras lahja erolapselle on itselleen ajoissa apua hakeva aikuinen.

Vertaisryhmä kokoontuu säännöllisesti kerran viikossa kolmeksi tunniksi, seuraavien teemojen äärelle:
1. Tee erosta oppimiskokemus
2. Miksi erosimme
3. Vapaudu eron vihasta
4. Surun pitkä tie
5. Olet tärkeä ja ainutlaatuinen
6. Kuka elämääsi ohjaa
7. Avoimuus ja toimiva parisuhde
8. Yksinäisyys ja suhteet
9. Rakkaus ja uusi elämä
10. Mitä rakastelulla tarkoitetaan
11. Kuinka auttaa lapsia eron keskellä

Kurssikirjallisuus
Tarvitset seminaaria varten joko Marianna Stolbow: Erosta eteenpäin TAI Bruce Fisher: Jälleenrakennus – kun suhteesi päättyy

FDAS-testi
Kurssin alussa ja lopussa suosittelen tekemään omakustanteinen Fisherin kehittämän FDAS-testin (Fisher Divorce Adjustment Scale), jonka avulla voit konkreettisesti mitata oman tämän hetkisen sopeutumisesi eroosi sekä nähdä kurssin aikana tapahtuvan edistymisesi.

Asiakkaiden kokemuksia ja palautteita:
“Anne on empaattinen ja ihanan lämminsydäminen ohjaaja. Sain monta
ahaa-elämystä. Vertaisryhmän tuki kantaa ja auttaa selviytymään erosta.”
”Kotoisa tunnelma. Luottamuksellinen ja avoin ilmapiiri.”
”Hyvä, että seminaarissa keskitytään omaan itseen ja omaan osuuteen
parisuhteessa. Sain paljon apua eroon.”

www.suomalaineneroseminaari.fi
Suomalainen eroseminaari® on koulutetun ohjaajan johtama vertaisryhmä. Menetelmä pohjautuu amerikkalaisen psykologin Bruce Fisherin luomaan työmalliin, jota on sittemmin kehitetty Suomessa psykologi Kari Kiianmaan ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbowin toimesta sopivaksi suomalaiseen erotilanteeseen.

Ilmoittautumisen maksuehdot:
Voit valita 390 euron seminaarimaksun maksuvaihtoehdoista:
A) Ilmoittautumismaksu 90 € + yksi erä 300 € (alv 24%)

B) Ilmoittautumismaksu 90 € + kaksi erää á 150,00 € (alv 24%) kuukauden välein

Hinta sisältää yksitoista tapaamiskertaa (á 3 h ilta, yht. 33 tuntia), kurssiaineiston ja iltateen/-kahvin.

Oppikirjana käytämme Marianne Stolbowin Erosta eteenpäin -kirjaa, joka hankitaan itse. Kirjaa voi lainata esim. kirjastoista tai ostaa Adlibriksestä tai kirjakaupoista.

Ilmoittautumismaksu maksetaan tilille
Anne Rumpunen FI78 5745 1020 0067 52.

Maksamalla ilmoittautumismaksun, lunastat paikkasi vertaisryhmässä.

Peruutusehdot

Maksettu ilmoittautumismaksu on vahvistuksesi ryhmään osallistumisesta. Osallistuminen on mahdollista perua 14 vrk ennen ryhmän alkua veloituksetta (ilmoittautumismaksua ei palauteta). Tämän jälkeen peruttaessa veloitetaan 50 % kokonaishinnasta. Ryhmän aloittamisen jälkeen veloitetaan peruutustapauksissa osallistujalta koko seminaarimaksu, lukuun ottamatta sairastapauksia, joista pyydetään toimittamaan lääkärintodistus. Ilmoittautumismaksu palautetaan osallistujasta johtuvasta peruutuksesta ainoastaan sairaslomatodistusta vastaan. Jos ryhmä ei toteudu, palautetaan ilmoittautumismaksu kokonaisuudessaan!

Kurssi laskutetaan yhdessä erässä kurssin alussa 7 päivän maksuajalla, ellei osallistuja ole sopinut muuta maksuvaihtoehtoa.
Tulet saamaan vielä info-kirjeen ennen kurssin alkua.